Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
ברית מילה

ברית מילה

כל אדם בישראל יודע מהי ברית מילה – מהטקסים היהודיים העתיקים ביותר, שבמסגרתם מוסרת העורלה מקצה איבר המין, כשהיילוֹד בן שמונה ימים (אלא אם כן הוא סובל ממחלה המחייבת הישארות בבית החולים). רוב ההורים בוחרים במוהל לבצע את מילת ילדם, אך כיום ניתן לעשות זאת גם בדרך אחרת: כניתוח לכל דבר, בבית החולים.

ברית מילה כירורגית נעשית, למעשה, כבר שנים רבות בבתי חולים שונים, בידי מנתחים אורולוגיים. למרות זאת מעט מאוד אנשים, יחסית, יודעים כי האופציה הזו אכן קיימת, ובוחרים לעשות זאת בדרך המסורתית. כמו כן, ישנם פוסקי דת אשר טוענים כי הדרך שבה מתבצעת ברית המילה הכירורגית אינה 'כשרה' הלכתית – סיבה נוספת להימנעות של רבים מהאפשרות הזו.

היתרון הגדול של ברית המילה הכירורגית הוא באפשרות למול את העולל הקטן מבלי שיחוש בכאב. בברית המילה המסורתית הפעולה נעשית ללא הרדמה, ואילו בבית החולים היא מבוצעת תחת הרדמה מקומית. אגב, ברית מילה כירורגית יכולה להתאים לא רק לתינוקות, אלא גם לילדים ולמבוגרים שלא נימולו מסיבות שונות.

מידע כללי על הפעולה

ברית מילה כירורגית בילדים שזה עתה נולדו נעשית, כאמור, תחת הרדמה מקומית. בילדים גדולים יותר, המודעים לסביבתם, ולעיתים גם במבוגרים, ייתכן שתבוצע הברית תחת הרדמה כללית, בתוספת הרדמה מקומית שתמנע כאבים לאחר ההתעוררות מהניתוח.

ככלל, נעשות כיום בריתות המילה הכירורגיות בשתי טכניקות – בעזרת 'פעמון הפלסטיק' או בעזרת 'מלחצי גומקו'. בשתי הדרכים, המטרה היא להסיר את העורלה במלואה, מבלי לפגוע בקצה הפין – העטרה – שכן צורתו בעתיד תיקָּבַע ותעוצב על פי תוצאות הניתוח.

הכנה לפעולה

כאמור, רוב הבריתות בגיל קטן נעשות תחת הרדמה מקומית שאינה דורשת הכנות מיוחדות. למעשה, כמו בברית מילה בידי מוהל, גם בברית מילה כירורגית אין כל צורך בפעולות הכנה כלשהן לקראת ההליך. אם הפעולה נעשית בהרדמה כללית, ייתכן שיהיה צורך בצום של כמה שעות לפני תחילת הניתוח.

מהלך הפעולה

לאחר ההחלטה על ההרדמה המתאימה, יחל הניתוח עצמו. שיטת הניתוח תיבָּחר על פי ניסיונו של הרופא המנתח.

אם מדובר בשיטת 'פעמון הפלסטיק', יונח כלי בצורת כיפה על קצה הפין. העורלה תיכרך סביבו, ותיחתך בעזרת חוט ניילון. חלק מההתקן ינותק וסביב מקום החיתוך תישאר טבעת פלסטיק לכמה ימים, אשר תבטיח סגירה טובה של הרקמות הפצועות; אם מדובר בשיטת 'מלחצי גומקו', העורלה תיחתך מעט ו'תולבש' על ההתקן, שגם הוא נראה ככיפה המולבשת על קצה הפין. הרופא יהדק מלחציים מעוגלים על נקודת החיבור בין העורלה לבין העטרה, למשך חמש דקות, ובחלוף חמש הדקות – יסיר את העורלה בעזרת סכין מנתחים. בשיטה זו, הפין ייחבש עם סיום הפעולה.

בשתי השיטות יימשך הניתוח כחצי שעה לכל היותר, והמנותח ישוחרר מבית החולים, לרוב, כבר לאחר כמה שעות.

מאחר שהאזור המנותח נמצא תחת הרדמה כזו או אחרת, המנותח לא אמור לחוש כאב. בימים הראשונים ייתכנו הפרשות מאזור הניתוח, אך אלו נחשבות 'טובות' ומעידות כי האזור מחלים באופן טבעי.

יתרון גדול בביצוע ברית מילה כירורגית הוא ביכולת של הרופא, אורולוג מנתח במקצועו, לתת מענה מיידי לכל בעיה או התפתחות שמתרחשת במהלך הניתוח, כמו דימום חריף מהרגיל. במידת הצורך, ובהתאם לאבחון שנעשה לפני הניתוח, ניתן לבצע במסגרתו גם פעולות לתיקון מומים מולדים באזור העטרה, כדוגמת פתח שופכה נמוך.

תופעות לוואי

סיבוכים בעקבות ברית מילה כירורגית נחשבים נדירים. אזור הניתוח יהיה נפוח לכמה ימים, באופן טבעי, אך הנפיחות תחלוף מעצמה. כאבים עשויים גם הם להימשך כמה ימים. דימום או זיהום באזור המנותח מתרחשים לעיתים נדירות, וכך גם פגיעה בצורת העטרה, תסביב של הפין או עקמת שלו. תופעת לוואי נדירה נוספת היא הישארות עודף עור או היווצרות מצב של חסר בעור באזור המנותח. בכל אלו אפשר לטפל בצורה פשוטה יחסית בחדר הניתוח.

 

למידע נוסף וייעוץ, ניתן למלא פרטים בעמוד צור קשר ונחזור אלייך בהקדם.