אבלציה – צריבה

hero-text hero-text

אבלציה, המכונה גם צריבה, היא פרוצדורה רפואית לטיפול בהפרעות קצב לב. היא מתבצעת במהלך בדיקה אלקטרופיזיולוגית או במועד נפרד, עם אחוזי הצלחה של 90%. האבלציה נעשית בהרדמה מקומית או כללית באמצעות צנתרים המוחדרים דרך וריד פמורלי. הסיכונים כוללים דימום ופגיעה בכלי דם. ההחלמה נמשכת מספר ימים עם מנוחה והימנעות ממאמץ.

ידועה גם בשם צריבה, היא פעולה רפואית המתבצעת במהלך בדיקה אלקטרופיזיולוגית כדי לטפל בהפרעות קצב שהתגלו במהלכה. לעתים אבלציה נקבעת למועד נפרד מן הבדיקה האלקטרופיזיולוגית, אך ניתן לבצע אותן בפעולה אחת במידת הצורך ואם הדבר אפשרי. זהו טיפול נפוץ במיוחד להפרעות בקצב הלב, ואחוזי ההצלחה שלו עומדים על 90%.

מתי יש צורך?

הצורך באבלציה נקבע ע"י רופא מומחה לאלקטרופיזיולוגיה בהתאם לממצאים קליניים ובדיקות לא פולשניות כמו הולטר לב. אבלציה מתבצעת גם במקרים של הפרעות קצב לב שאינן מגיבות ביעילות לטיפולים תרופתיים.

איור תלת מימדי של לב אנושי וקרדיוגרמה על רקע כחול עתידני.

איך היא מתבצעת?

אבלציה מתבצעת תחת הרדמה מקומית או סדציה תוך ורידית או לפי הצורך תחת הרדמה כללית, צנתרים נכנסים דרך וריד פמורלי במפשעה ומגיעים לחללים של הלב לפי סוג הצריבה, בתום הפעולה הצנתרים נשלפים החוצה ומונחת חבישת לחץ מקומית. לאורך כל זמן הטיפול מתבצע ניטור בזמן אמת של פעילות הלב ומצבו הכללי של המטופל.

מה צריך לעשות לפני?

מספר ימים לפני ביצוע התהליך, הרופא ייתן למטופל הוראות להכנה לקראתו. יתכן ויהיה צורך ליטול תרופות מסויימות, או להפסיק שימוש בתרופות אחרות. יתכן ויהיה צורך בביצוע אקו תוך ושטי סמוך למועד הפעולה.

מהם הסיכונים או תופעות לוואי?

בכל הליך רפואי קיים סיכון, אך אבלציה היא פעולה נפוצה ובטוחה מאוד. הסיכונים האפשריים הם דימום במקום בו הוחדר הצנתר ופגיעה בכלי דם בהם הוא עובר. כמו כן, קיים סיכון לפגיעה במערכת ההולכה של הלב. כתוצאה מפעולת הצריבה, המטופל עלול לחוש אי נוחות או כאבים בחזה במשך כמה ימים לאחר הטיפול. לרוב זהו מצב נורמלי וניתן לטפל בו באמצעות משככי כאבים רגילים, כמובן לאחר התייעצות עם הרופא.

מה עושים אחרי?

טיפול הצריבה נמשך בין שעה ל-3 שעות. לאחר סיום הפעולה, על המטופל לנוח ולהישאר בבית החולים להשגחה. ברוב המקרים המטופל משתחרר לביתו בתוך כ-24 שעות. לאחר האבלציה יש למלא באופן מדויק אחר הוראות הרופא. יש להקפיד על נטילת תרופות ולהימנע ממאמץ במשך מספר ימים. ניתן לחזור לעבודה ולנהוג ברכב על פי הנחיות הרופא. במקרה והמטופל חש ברע, עליו לפנות לרופא באופן מיידי.

 

למידע נוסף וייעוץ, ניתן למלא פרטים בעמוד צור קשר ונחזור אלייך בהקדם.


זימון תור לרופאים בתחום