Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
>
>
צנתור לב
צנתור לב

צנתור לב

צנתור לבעורקי הלב הראשיים, שמכונים העורקים הכליליים, אחראים על אספקת הדם ישירות לשריר הלב. כשאר מערכת העורקים, גם העורקים הכליליים מתפצלים מאבי העורקים, דרכו מוזרם דם מועשר בחמצן לכלל אברי הגוף. טרשת העורקים (בלעז, אתרוסקלרוזיס) היא מחלת לב שנגרמת עקב היצרות באחד משלושת העורקים הכליליים בלב. בעקבות הצטברות חומרי פסולת דוגמת כולסטרול או שומן על דפנות העורקים תיתכן היצרות, התעבות, ואובדן גמישות עד כדי חסימה מלאה. חסימה מלאה של עורק כלילי משמעותה אוטם בשריר הלב, או 'התקף לב'.

על צנתור לב והתקף לב

במהלך התקף לב, אספקת הדם לתאי שריר הלב נפגעת. ללא אספקת דם תקינה, ימותו התאים תוך שעות, ולכן, ללא אבחון במועד וקבלת טיפול מתאים, חסימה מלאה של עורק כלילי עלולה לגרום להתקף לב ולסיבוכים נוספים בעקבות האירוע. מידת ומיקום ההיצרות בעורק היא זו שתקבע את חומרת התקף הלב.

בעולם המערבי טרשת העורקים היא מחלה שכיחה בקרב גברים לאחר גיל 35 ובקרב נשים לאחר גיל 40. אנשים שאינם בריאים, ושלוקים בגורמי סיכון כגון עישון, עודף משקל, רמות גבוהות של כולסטרול או שומנים בדם, סוכרת, לחץ דם גבוה, או סיפור משפחתי של מחלת לב, נמצאים בסיכון מוגבר ללקות בטרשת העורקים. על מנת לצמצם או להאט את התפתחות התהליך הטרשתי בעורקים הכליליים, חשוב לצמצם במידת האפשר את גורמי הסיכון.

ירידה בזרימת הדם ובאספקת הדם המועשר בחמצן לשריר הלב עלולה להתבטא כתעוקת חזה. תעוקת חזה תגרם במצבים של עליה בפעילות הלב, לדוגמה, תוך כדי פעילות גופנית מאומצת. מצב זה מכונה 'אנגינה פקטוריס'. אם קיימת חסימה טרשתית בעורק כלילי, עלולה להתפתח תעוקת חזה שמחייבת התערבות רפואית.

תעוקת חזה עלולה לגרום למגוון רחב של תופעות, דוגמת:

  • כאב מתמשך (בחזה, בלסת, ובאזור האוזניים).
  • קוצר נשימה.
  • דקירות, נימול, או חוסר תחושתיות בזרוע.
  • הרגשה כללית רעה (תחושת בחילה).
  • לאות, עייפות.

על מנת לברר את הגורם לתעוקת החזה, אנשים בעלי גורמי סיכון יופנו לביצוע מבחן מאמץ, מיפוי לב או צנתור וירטואלי. במידת הצורך יופנו לביצוע צנתור לב אבחנתי, במהלכו יודגמו הצרויות וחסימות בעורקי הלב הכליליים. בהתאם לממצאי הצנתור האבחנתי, עלולה להתקבל החלטה על ביצוע צנתור טיפולי. צנתור במהלכו מבוצעת פעולה רפואית כגון פתיחת חסימה או מיקום 'תומכן' (סליל תומך, בלעז,סטנט, stent), הוא צנתור טיפולי.

ניתוחים וצנתור לב בישראל

מדי שנה מבוצעים במדינת ישראל כ- 50,000 צנתורים (כ- 30,000 צנתורים אבחנתיים, וכ- 20,000 צנתורים טיפוליים). לרשותם של הקרדיולוגים בהרצליה מדיקל סנטר עומד מכון צנתורים המצויד במערכות המשוכללות והמתקדמות ביותר בעולם וציוד רפואי מתקדם כדוגמת סטנטים (תומכנים) מצופי תרופה, שנועדו למנוע את חזרת ההיצרות של עורקי הלב בעתיד, וכן דבק ביולוגי מיוחד לאטימת אזור החדרת הצנתר.

בהרצליה מדיקל סנטר צוות רפואי מומחה ומנוסה המבצע מגוון טיפולי לב

  • השתלת קוצב לב ודיפיברילטור.
  • צנתור אבחוני – לאבחון הצרויות בעורקים וגילוי ליקויים במסתמי הלב.
  • צנתור טיפולי – שימוש בבלון לפתיחת חסימות בעורקי הלב, במקרה הצורך.
  • השתלת סטנט (תומכן) – שימוש בתרופות מיוחדות.

בהרצליה מדיקל המטופל מחליט

הצוות המיומן של בית החולים קשוב לצרכיו ולרחשי ליבו של כל מטופל ומסלול הטיפול מותאם אישית להעדפותיו. המטופל הוא זה שבוחר:

  • הרופא המצנתר
  • סוג השתל (בהתייעצות עם המצנתר)
  • מועד הצנתור

במקביל למכון הצנתורים פועל המרכז לניתוחי לב בו התבצעו עד היום מעל 5,000 ניתוחים. לא פחות חשוב, גם בהיבט הכיסוי הרפואי את/ה יכול/ה להיות רגוע/ה. המחלקה לתיאום שירותי רפואה תשמח לסייע לך בהשגת ההתחייבויות הנדרשות מקופת החולים ו/או חברת הביטוח.

למידע נוסף וייעוץ, ניתן למלא פרטים בעמוד צור קשר ונחזור אלייך בהקדם.