אי פריון אצל נשים

hero-text hero-text

אצל כמעט 90% מהזוגות, תעבור שנה לכל היותר מהרגע שהתחילו לנסות ולהיכנס להריון, עד שבאמת ההריון ייקלט. כאשר עוברת יותר משנה של ניסיונות והריון עדיין אין, ייתכן וישנה בעיה עם פריון האישה, פריון הגבר או עם שניהם.

בבית החולים הרצליה מדיקל סנטר ישנם רופאים מומחים מובילים בתחום הגינקולוגיה והפוריות. אם גם את ובן זוגך נתקלים בבעיה להיכנס להריון, יש לנו את כל המידע הנחוץ על הסיבות, הגורמים ודרכי הטיפול, כדי שגם אתם תזכו להביא ילד לעולם.

מערכת הפריון הנשית

אי פריון אצל נשים

באופן עקרוני, גיל פוריות האישה הוא מיום שהיא מקבלת לראשונה את המחזור החודשי ועד לגיל בו הוא נפסק, גיל הבלות. שיא הפוריות הנשי הוא בין גיל 20 לגיל 35, ולאחר מכן, ככל שהאישה מתבגרת, כך יורדת רמת הפוריות שלה.

במצב תקין, כל מחזור חודשי מורכב מביצית שמשתחררת מהשחלה וממתינה בחצוצרה להפריה. בינתיים הרחם מכין עצמו לקליטת הריון במידה וההפריה תתרחש. אם אין הפריה, הביצית נפלטת מהגוף יחד עם הרקמות שעטפו את הרחם, בצורת דימום שנקרא ווסת.

השלב בו הביצית מגיעה מהשחלה אל החצוצרה וממתינה להפריה נקרא שלב הביוץ. במצב שבו פריון האישה תקין, הביוץ הוא הזמן בו ניתן להיכנס להריון. הביוץ מתרחש בכל מחזור מחדש, כ- 14 ימים לפני הדימום הווסתי.

מה עלול לגרום לאי בפריון האישה?

ישנם מספר גורמים שעלולים להשפיע על פוריות האישה ולהוביל לבעיות:

  • גיל האישה – כאמור, מעל גיל 35 איכות הביציות יורדת ומספרן פוחת משמעותית
  • בעיות הורמונאליות – עודף הורמונים זכריים עלול ליצור שחלות פוליציסטיות, תופעה שפוגמת במהלך התקין של הביוץ ולעיתים אף מונעת אותו לחלוטין
  • בעיות מולדות במערכת הרבייה – כמו הידבקות של החצוצרות שמונעת מעבר של הביצית המופרית אל הרחם, צוואר רחם צמיגי שלא מאפשר מעבר זרע
  • אנדומטריוזיס – מצב בו מתרחשת גדילה של רירית הרחם גם מחוץ לרחם ועלולה להוביל לציסטות בשחלות, דלקות והידבקויות ברחם או בחצוצרות
  • חסימת חצוצרות על רקע של מחלות קודמות

יש תקווה – טיפולים בבעיות פריון האישה

אם כבר מעל שנה אתם מנסים להיכנס להריון ועדיין אין הצלחה, יש לבצע בדיקות של פריון האישה ולמצוא מה הגורם או הגורמים המעכבים את הפרייתך. בדיקות דם יבחנו את מינון ההורמונים בגופך, ואם יימצאו חריגות, טיפול תרופתי או הזרקה של הורמונים עשויים לעזור.

דרך נוספת לאבחון בעיות היא צילום רחם, או היסטרוסקופיה – החדרה של צינורית לחלל הרחם לגילוי והסרה של הידבקויות ולפענוח מקורות נוספים לבעיה.

ישנם סוגים שונים של טיפולי פוריות, ולפעמים הבעיה מורכבת ממספר גורמים הדורשים טיפול משולב. בחלק מהמקרים, לא יצליחו הרופאים לאתר את מקור הבעיה, ובחלקם, יזהו בעיה משותפת של פריון האישה והגבר, ואז תצטרכו שניכם לעבור סדרת בדיקות וטיפולים.

אחד הטיפולים השכיחים – הפריה חוץ גופית

הפריה חוץ גופית היא אחת הדרכים השכיחות להתגברות על בעיות של פריון האישה או של הגבר. טיפול זה ידוע גם בשם הפריית מבחנה או IVF. במקרים מסוימים, כמו חסימה דו צדדית של החצוצרות אצל האישה או בעיות במבנה האשך או צינורית הזרע אצל הגבר, הפריה חוץ גופית עשויה להיות הפתרון היחיד, אך גם במקרים אחרים היא דרך לגיטימית ואפקטיבית.

בתהליך ההפריה החוץ גופית נשאבת ביצית בשלה מגוף האישה ומופרית בתנאי מעבדה עם זרע שנלקח מהגבר ועבר השבחה לשיפור יכולת החדירה שלו לביצית. לאחר שהביצית הופרתה על ידי הזרע, היא מוזרקת חזרה אל תוך הרחם, שעבר טיפול הורמונלי על מנת להכינו למצב הריון.

היחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים הרצליה מדיקל סנטר היא אחת החדישות והמשוכללות בארץ. השיטה הנהוגה ביחידה זו היא הזרקה של הזרע ישירות לתוך הביצית, שיטה חדשנית ופורצת דרך שמתגברת על בעיות בפריון הגבר ומראה נתוני הצלחה גבוהים.

בהרצליה מדיקל סנטר תיהנו מהידע והמכשירים המשוכללים ביותר בתחום פריון האישה, הצוות המקצועי ביותר, והתנאים המעולים של ניתוח פרטי ושל אשפוז בחדר פרטי. מעבר לכך, תיהנו מיחס אנושי שכל כולו נתון לכם, ולהגשמת החלום להביא ילד משותף אל העולם.

בהרצליה מדיקל סנטר מבצעים טיפולי הפריה ע"י בכירי הרופאים בישראל, בסיוע צוות קשוב ורגיש, ובאמצעות טכנולוגיות חדשניות.