מזה מספר שנים שבית החולים הרצליה מדיקל סנטר מסונף לבית הספר לרפואה ע"ש ד"ר מרים ושלדון אדלסון באוניברסיטת אריאל בשומרון. מההתקשרות הזו, כולם מרוויחים: בית החולים, הסטודנטים.יות וכמובן – המטופלים.ות.
החידוש והיתרונות בהכשרות בבתי חולים פרטי
ההכשרות, הכרוכות בסינוף למוסד אקדמי, הן הלב והליבה של לימודי רפואה. משמעות הסינוף הינה פתיחת האפשרות לביקורים פעילים (שנקראים בשפה הרפואית שדות קליניים) ולהתנסות שעוברים סטודנטים.יות לרפואה, בחדרי ניתוח, בחדרי טיפול, ובמחלקות אשפוז. אמנם במהלך הביקורים הסטודנטים.יות אינם.ן נוטלים.ות חלק פעיל בניתוח או בטיפול – אבל נדרש מהם.ן לשנן מידע, לתקשר עם החולים.ות, לשאול שאלות ולקבל הסברים מפורטים והדרכה אישית.
במרבית המקרים, סטודנטים.יות לרפואה עוברים הכשרות בבתי החולים הציבוריים. הרצליה מדיקל סנטר הינו ייחודי בין בתי החולים הפרטיים שחתם על הסכם סינוף.
"ההסכם עם אוניברסיטת אריאל נחתם לפני מספר שנים, לאחר בחינה ממושכת של הרמה הקלינית והמקצועית של המנתחים.ות והרופאים.ות הפועלים בהרצליה מדיקל סנטר. זהו הסכם המאפשר לסטודנטים.יות לרפואה לבצע בבית החולים שלנו שדות קליניים, שעד כה לא היו זמינים להם בבתי חולים ציבוריים", מסביר ד"ר אריק סיטון, המנהל הרפואי של הרצליה מדיקל סנטר.
כיום ניתנות בהרצליה מדיקל סנטר הכשרות לרופאים במסגרת לימודי רפואה של אוניברסיטת אריאל בתחומים של כירורגיה כללית, כירורגית לב חזה והרדמה.
"ישנם יתרונות רבים בסינוף אקדמי לבית חולים פרטי: השדות הקליניים של הרצליה מדיקל סנטר זמינים יותר לסטודנטיות.ים, שכן בבית החולים שלנו לא מבוצעים ניתוחי חירום אלא רק ניתוחים אלקטיביים – שמוזמנים מראש. הדבר פותח בפני הסטודנטים.יות השתתפות בשדות קליניים חדשים, שעד היום לא היו זמינים עבורם.
בבתי החולים הציבוריים, העמוסים ממילא, שדה קליני אורך שבועות עד חודשים ספורים, ומוקדש לתחום רפואי יחיד, כגון אורולוגיה או אורתופדיה. לא תמיד יש לסטודנטים.יות הזדמנות להשתתף בשדות הקליניים שחפצו בהם או שעליהם.ן להמתין להם זמן ממושך.
לעומת זאת, בבית חולים פרטי, כמו בהרצליה מדיקל סנטר, מתקיימים בכל יום ניתוחים רבים ושונים, מניתוחי לב ועד ניתוחים בריאטריים, הסטודנטים.יות נחשפים למנעד רחב יותר של אפשרויות, ותחת ההדרכה של המנתחים.ות הבכירים.ות בישראל, שמלמדים.ות אותם.ן בצורה עמוקה ויסודית יותר, בגישות שונות, כך שהסטודנטים.יות מרוויחם הכשרה איכותית וחשיפה לתחומים רבים ברפואה, כמו גם לניהול סיכונים, עבודת הצוות הסיעודי, היכרות עם רוקחות קלינית ועוד", מדגיש ד"ר סיטון.
שאלה: מה מרוויח מכך בית החולים?
"בית החולים נהנה מפרסטיז'ה בזכות הסינוף, הצוות הרפואי והסיעודי מחויב להיות מעודכן ומחודד, להתכונן לקראת המפגשים עם הסטודנטים.יות. הרופאים.ות נהנים מהפעילות האקדמית והחשיפה שהיא מביאה איתה.
"מלבד זאת, הסטודנטים.יות נחשפים למגוון של אירועים ומחלקות, בעבודה בבית חולים פרטי, שאולי בעתיד ירצו להשתלב בו. כמו כן, אנחנו מקיימים הכשרות גם לא.נשי סיעוד ולטכנאי מעבדה ואמבריולוגיה. ריבוי של שדות קליניים והחשיפה של סטודנטים.יות לעשייה מרובה מקצועית ואיכותית מבטיחה לנו שבעתיד נקבל רופאים.ות עם ראש "פתוח", שיסתכלו בצורה שונה על הטיפול.
"המטופלים.ות מרוויחים.ות צוות משודרג, כי ההכשרות מחייבות את כל א.נשי הצוות לעמוד בסטנדרטים גבוהים. מקום שלומד הוא מקום מקצועי יותר. זוהי תעודת כבוד עבורנו והבעת אמון משמעותית ביכולות הקליניות שלנו ואנו שמחים עליה. אנחנו גאים להיות בית החולים פרטי מוביל בישראל אשר מספק הכשרה קלינית לדור הבא של סטודנטים לרפואה ונרגשים לתרום לחינוך ולקידומם המקצועי", מסכם ד"ר סיטון.
הכשרות גם לאחים ולאחיות
לאחרונה קיבל הרצליה מדיקל סנטר שידרוג: מעתה גם אחים ואחיות יכולים לעבור הכשרות שונות. "מגיעים אלינו אחיות ואחים מבתי ספר לסיעוד, לצורך הכשרות, התנסות מעשית בטיפול במטופלים ובהבנה של נהלים חיוניים שונים", מספרת מנהלת הסיעוד, הילה וידל. "אנחנו מדריכים הכשרות בשלושה תחומים משמעותיים: יחידת IVF, חדרי ניתוח ומחלקת טיפול נמרץ.
לצורך כך גויסו 21 מדריכים קליניים שמנחים את ההכשרות. מדובר בצוות מאד מקצועי, ובזכותם אנחנו מקבלים אינספור בקשות מבתי הספר לסיעוד כדי שנקבל את התלמידים והתלמידות שלהם להתנסות קלינית, והביקוש עולה משנה לשנה".
כל מדריך קליני, או מדריכה קלינית, אחראים על 1-2 סטודנטים.יות לסיעוד, כך שמדובר בהדרכה אישית וצמודה. "הסטודנטים.יות לסיעוד יוצאות מההדרכות האלה עם מטען של ידע מעשי למנעד גדול של טיפולים ביחידה בה התנסו. למשל, בהתנסות בחדרי הניתוח שלנו הם נחשפים לשלבי הניתוח, מה קורה לפניו, מה קורה כשמסתיים.
"ההכשרות שאנחנו נותנים מעלות גם את המיומנויות של הצוותים שלנו, כי בכל מקום שבו מלמדים, גם לומדים. וזה בדיוק החזון שלנו: לפתח ולתרום לעולם ההכשרות של אחים ואחיות, לחשוף אותם לעשייה ולמקצועיות שלנו מתוך תקווה שבזכות אינטראקציה טובה עם הצוותים שלנו בעתיד יבוא לעבוד אצלנו א.נשי מקצועות סיעוד מעולים", מסכמת וידל.