Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
>
>
דליות ברגליים
דליות ברגליים

דליות ברגליים

דליות ברגליים הן למעשה ורידים שמתפקדים לא כשורה וגורמים להצטברות דם בהם, במקום לנקזו ולהעבירו מעלה, אל כיוון הלב. כאשר מתפתחות דליות ברגליים הן יכולות לגרום למפגע אסתטי (בצורת ורידים בולטים בצבע כחול או סגול), וגם לבעיות בריאותיות: תחושת כובד וחולשה ברגליים, גרד, כאבים, בעיות בזרימת הדם לרגל כולה ואף התפתחות כיבים באזור. בשל כך, התפתחות דליות ברגליים מחייבת טיפול.

מה גורם לדליות ברגליים? בסיס העניין הוא שיבוש בפעולת שסתומי הוורידים: במצב תקין, שסתומי הוורידים אמורים לאפשר לדם לזרום רק בכיוון אחד – מעלה מהרגליים אל הלב, אל הריאות ואל הכליות, שם 'ינוקה' הדם ויוזרם בחזרה אל הגוף. לעיתים פעולת השסתומים נפגעת, והדם זורם כלפי מטה, ולמעשה 'נתקע' באזור הרגליים, מה שגורם להצטברות של דם בוורידים הללו, ולהתרחבותם. בהמשך מתחילים להופיע אותם תסמינים שהזכרנו קודם לכן.

הגורם העיקרי לדליות ברגליים הוא גנטי, אם כי ישנם כמה גורמים שמעלים את הסיכוי להופעתן: עמידה ממושכת, ישיבה ממושכת, היריון, עודף משקל, חולשת שרירים באזור הרגליים ועוד.

מידע כללי על הפעולה

הופעת דליות ברגליים מחייבת טיפול, כאמור, אך הוא יכול להיות שמרני כאשר מדובר בשלבים הראשונים של המחלה. במקרה כזה, ניתן יהיה לטפל בדליות בעזרת גרביים אלסטיים מיוחדים, בעזרת הליכות מרובות (שתורמות לשיפור בזרימת הדם ברגליים) וכמובן – על ידי הפחתת הגורמים המעודדים את התפתחות הדליות, כאשר זה אפשרי.

אם הטיפולים הללו אינם מסייעים לשיפור המצב, או במקרה שבו הדליות מתגלות בשלבים מתקדמים יחסית, ייבָּחר לרוב טיפול משמעותי יותר. בעבר טופלו דליות ברגליים בשיטה אחת: ניתוח ורידים, ניתוח STRIPPING בשמו המקצועי, שבמהלכו מוּצא הווריד הבעייתי. גם כיום הניתוח הזה נמצא בשימוש, אך בתדירות נמוכה בהרבה, הודות לשיטות טיפול יעילות יותר הדורשות התאוששות קצרה יותר: סתימת הוורידים בעזרת קצף מיוחד, טיפול בעזרת לייזר, טיפול בעזרת גלי רדיו ועוד.

הכנה לפעולה

ניתוח ה-STRIPPING נעשה בהרדמה כללית או תחת טשטוש עמוק, ולכן אם אתם עומדים לעבור אותו תידָרשו לצום לפני כן. הפרוצדורות האחרות אינן דורשות הכנה מיוחדת ונעשות לרוב בהרדמה מקומית.

דליות ברגליים

מהלך הפעולה

אם מדובר בניתוח STRIPPING, תורדמו בשיטה שבה יבחר הרופא בעצה אחת איתכם, ולאחר מכן יוציא את הווריד הבעייתי. הניתוח נעשה דרך המפשעה, ובמהלכו נדרש הרופא לבצע כמה חתכים לאורך הרגל, באזורים שבהם נמצאים הוורידים החולים.

סתימת הווריד בעזרת קצף נעשית תחת הנחיית אולטרסאונד, בעזרת מחט דקה מיוחדת. זהו הליך שנעשה, כאמור, בהרדמה מקומית, ובמהלכו מוחדר אל הווריד קצף שסותם אותו ואף גורם לו להיספג בגוף בהמשך. הדם ימשיך לזרום בצורה תקינה לאחר מכן, דרך ורידים סמוכים המתפקדים בצורה טובה.

שני ההליכים הנוספים – שימוש בלייזר או בגלי רדיו, פועלים על בסיס עיקרון דומה: סיב אופטי מוחדר אל הווריד הבעייתי, ומחמם אותו עד להריסתו. לאחר מכן הוא ייספג בגוף, כמו בהזרקת הקצף ולא יהיה עוד חלק ממחזור הדם.

בטיפולים הללו ההחלמה תהיה קצרה יחסית והשחרור מבית החולים יתקבל לרוב עוד באותו היום או יום למחרת הפעולה.

יש לציין כי רוב ההליכים החדישים יותר עשויים שלא להתאים למטפלים אשר סובלים מדליות רבות ומסועפות ברגליים. לפני הטיפול ובמהלך האבחון יתייעץ איתכם הרופא ויחליט איזו פעולה תהיה המתאימה ביותר עבורכם.

תופעות לוואי

ניתוח STRIPPING נחשב קשה יחסית להתאוששות, ולכן הוא מבוצע פחות ופחות כיום. אחת מתופעות הלוואי המרכזיות הקשורות בו היא חזרה של הדליות ברגליים, לעיתים אף ממש באותו האזור. בשיטות האחרות עיקר הסכנה היא זיהום או דימום במקום הטיפול, אך אלו מתרחשים במקרים נדירים.

למידע נוסף וייעוץ, ניתן למלא פרטים בעמוד צור קשר ונחזור אלייך בהקדם.

 

מעתה לא צריך לחכות! ניתן להגיע לפגישת יעוץ אצל רופא מומחה תוך 24 שעות!
צרו קשר וניפגש בקרוב.


השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם